2019. már 13.

Nemény elvtárs és a Nyugat.hu esete a hazudozással

írta: vasivasmacska
Nemény elvtárs és a Nyugat.hu esete a hazudozással

A szombathelyi politikáról író élete nem csak játék és mese. Ha hallottál már a „gonoszról, a csúf, kopasz Hókuszpókról” nyugat.hu-ról, akkor azt hiszem, pontosan érted, kedves olvasó, miről beszélek. Van itt ez a saját közönségétől is tarháló sajtótermék, ami önmagát függetlennek hazudja, miközben a szomorú igazság az, hogy a járási Pravda szerepét tölti be. A nyugat.hu önként és dalolva, valami jó kis csasztuska dallamára, felkínálja a saját felületét Nemény elvtársék valóságértelmezésének célba juttatásához.

nemeny.jpg

 

Az újabb szombathelyi közgyűléshez közeledve már a Nemény elvtárs vezette új többség számára is kezdett egyre kínosabbá válni, hogy a legsötétebb kommunista időket visszaidéző politikai tisztogatásukkal idejekorán feltárult a saját valódi természetük. Ezért az önzéstől, a hatalom görcsös akarásától eltorzult, bibircsókos politikai arcélüket muszáj volt elfedni valamivel.

 

Arra már korábban rámutattam, hogy Nemény András ugyan semmit sem tud Szent István Intelmeiről vagy a Bibliáról, ámde a Hupikék törpikék szellemi magaslatára még ő is éppen rálát. Annyit biztosan megtanult Hókuszpók példájából, hogy a cuki, jópofa kis törpikékből mindenáron aranyat csinálás terve bizony kevéssé rokonszenves. Ha most vasárnap lennének a választások, a törprajongók körében Hókuszpók az aranykészítős programjával egész biztosan nem nyerne. Így hát el kell mondani, hogy a törpikék ragyogó nemesfémmé átmunkálása, vagy az LMP és a Momentum állócsillagjainak zsíros állásokhoz történő hozzásegítése, az valami nagyobb jót hivatott szolgálni.

 

Ebből a célból született meg a nyugat.hu „Bejött az időhúzás, valószínűleg a jövő héten sem lesz költségvetése Szombathelynek” című írása. A szöveg majdnem minden mondata kincsesbánya, aminek bejáratán átlépve olyan gyöngyszemekre lehet bukkanni, minthogy a politikai hatalom kifejezetten kampányidőszakra időzítve tudja lerakni „egy objektív média alapjait”. Az a gondolatkísérlet is bravúros, amelyben a nyugat.hu szerzője valamiféle arányosságra hivatkozva próbálja hitelesíteni a helyi Momentum- és LMP-elnökök felügyelőbizottsági és igazgatósági székbe ültetését. Habár a kivitelezésbe számos hiba csúszott (például azt az ellentmondást nem igazán sikerült feloldani, hogy ezek a pártocskák valódi társadalmi támogatottsággal nem rendelkeznek, akkor mégis milyen választói akaratot és felhatalmazást képviselve jutnak helyhez), a talajra érkezés nem volt tökéletes, ugyanakkor el kell ismernem, a kiválasztott gyakorlat összetettsége és nehézsége sem könnyítette meg a szerző dolgát, így a bátorság miatt jár az öt pont a tízből.

 

A személyes kedvencem mégis az a rész, amikor Nemény elvtárs a nyugat.hu szerzőjének tollát annak a kimondásához vezeti el, hogy a bizottságokat bizony háttérbe kell szorítani. Mégpedig azért, hogy „minden fontosabb ügyet a közgyűlés tárgyaljon meg”. Éppen az a közgyűlés, amelyben a Nemény elvtárs vezette új többség megszerezte a hatalmat, és még a nyilvános szereplésnek is teret biztosít. Döbbenetes, micsoda véletlenek vannak! Az apró gondot csak az jelenti: Nemény elvtársnak nem mindig sikerült eldöntenie, hogy a törpikékből való aranycsinálás az most jó és áldásos tevékenység, vagy pedig velejéig gonosz cselekedet.

2007-ben ugyanis egy nyugat-hu-nak adott interjúban még a következőket mondta: „Igazából, ha konstruktívan akarunk dolgozni, a bizottságban ezt jobban meg lehet tenni, mint mondjuk a közgyűlésben.” Akkor ezt most próbáljuk megemészteni. Nemény elvtárs azt állítja, hogy valódi munkát – a közgyűlés ellenében – a bizottságokban lehet végezni. Ezért amikor hatalmat szerez, mit tesz első lépésben? A valódi munka terepének, a bizottságoknak a szerepét leértékeli.

 

Értem én, hogy a nyugat.hu-nál megkérdőjelezhetetlen alapvetés, hogy a bölcs és tévedhetetlen Nemény elvtársnak márpedig mindig igaza van. Csak ha azt akarom bizonyítani, hogy Hókuszpók valójában mindig is a színesfémek ellensége és Aprajafalva nagy barátja volt, előtte nem árt az archívumból törölni az ezt cáfoló, aranycsinálós Hupikék törpikék részeket. Úgy, ahogy ezt a tisztogatást Nemény elvtárs már elvégezte a 2018. augusztus 3-a előtti facebookos bejegyzései esetében.

Sajnos nincs más út, tisztelt kistérségi Pravda. Ha a jövőben szeretnétek elkerülni az ilyen kínos önellentmondásokat, akkor új múltat kell írnotok magatoknak. Sok sikert hozzá!

Szólj hozzá