2019. júl 26.

Melyik az eredeti úgytudjuk.hu?

írta: vasivasmacska
Melyik az eredeti úgytudjuk.hu?

Egyszer s mindenkorra mondjuk ki végre, az Ungár Péter-Farkas Bazsi-féle úgytudjuk.hu nem az eredeti. 

bazsi.jpg

A sajtószabadság hiánya miatt ajvékoló libsi propagandisták gyakran elmennek amellett a tény mellett, hogy létezik Szombathelyen egy weboldal, melynek tulajdonosa Ungár Péter, a zavaros hátterű rózsadombi milliárdos politikus. Lelke rajta, mindenki abban fektet pénzt, amibe akar. A főszerkesztője is kellőképp zavaros hátterű, Farkas Bazsi hű kiszolgálója volt korábban Czeglédy Csabának és a hozzá köthető Nyugat Rádiónak, valamint Nyugat.hu-nak. Egészen addig, amíg a gazdáját el nem vitték előzetes letartóztatásba, ezt követően ugyanis hamarosan új barátot keresett magának, Ungár Péter személyében. Ungár kezdetben a Nyugatot akarta megvenni, erről maga a baloldali hírportál főszerkesztője számolt be. Mikor azonban ez nem sikerült, magához csábította a festet szőke exhibicionista Bazsit, aki a Nyugat szerkesztőségének egy részét maga mellé állítva önálló hírportált alapított. 

Az önállóság azonban láthatóan nehezére esett a festett hajú fiatalembernek. Olyannyira nem volt ötlete, hogy egy másik hírportál nevét koppintotta le. (Azért nem írjuk, hogy lopta, mert arra nagyon érzékeny, legutóbb például a Szombathelyi Hírlapnak küldött helyreigazító levelet mondván, ő nem lopta az úgytudjuk.hu-t)

És itt idéznénk a hetilapból, mely világosan összefoglalja a történteket: 


Nem értjük, miért hisztizik a főszerkesztő, amikor a tények makacs dolgok. Az úgytudjuk.hu-t ugyanis néhány szombathelyi fiatal alapította 2013 környékén. Kezdetben lelkesedésből csinálták, később a kiadó a Pannon Lapok Társasága lett. Az oldal egy fiatalos, republikánus hangvételű portál volt, kiemelt figyelmet fordított a helyi tehetségekre és értékekre. Az akkori szerkesztőség egyfajta ugródeszka volt sokaknak, a munkatársak közül sokan ma is meghatározó arcai a helyi médiának. Időközben az úgytudjuk szerkesztősége más feladatot kapott, többek között egy ingyenes hetilap szerkesztését kellett átvenniük, éppen ezért az akkori kiadó úgy döntött, hogy átmenetileg felfüggeszti az úgytudjuk.hu működését.
 
Farkas Balázs azt állítja, hogy nem lopott. Mert bár a domain név valóban szabaddá vált, az úgytudjuk brandet már évekkel korábban kitalálták, felépítették. Amikor a Szombathelyi Hírlap azt írta, hogy ellopta a nevet egy kormánypárti csapattól, azzal azt üzente, hogy Farkas Balázs kitalálhatott volna bármilyen egyedi nevű hírportált, de nem ezt tette. Egy már kitalált név égisze alatt kezdett el próbálkozni. Kíváncsiak lennénk, hogy mit szólna Bazsi, ha bebiciklizne a Fő térre, nem zárná le a biciklijét, beülne valamelyik kávézóba, és mire kijönne, már nem lenne ott a járműve? Ezen logika szerint mivel nem volt lezárva a biciklije, az őt meglopó tolvaj valójában nem lopta, hanem szerezte a tulajdonát. De oké, adunk a férfiúi érzékenységre. Farkas Bazsi nem lopta, szerezte az úgytudjukot.
Ha tehát a lila hátterű úgytudjuk.hu azt írja ki a saját Facebookjára, hogy az eredeti, akkor egyáltalán nem hazudik. Azon pedig ne lepődjünk meg, ha a baloldaliak elfoglalnak üresen álló házakat. Régi bolsevik örökség ez, melytől úgy tűnik, még mindig nem sikerült megszabadulni. (Bazsi perelj be minket is, szívesen elvitatkozunk a bíróságon arról, hogy véleményünk szerint milyen kis piti szélhámos vagy) 
Szólj hozzá